0538 700 53 83
Biz Kimiz Google İlk Sayfa Bize Ulaşın
Rize Web Tasarım 12 yılı aşkın bir süredir başta Rize'de olmak üzere, tüm Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Web tasarım ve SEO konusunda uzman arkadaşları aramıza alarak sağlam bir takım oluşturduk. Google'da ilk sayfada çıkmak istiyorsanız, web sitenize seo kurallarını uygulamanız gerekir. Google'de ilk sırada çıkmak kolay değildir.Sizler için ana sayfa hatta sıra sorununa profesyonel çözümler üretmek için burdayız. Rize Web Tasarım hizmetleri şubemiz Rize'nin merkezinde olduğundan ulaşım sorunu da yaşamazsınız. Rize Merkez Atatürk Caddesi Alişadoğlu İşhanı Kat: 2 - No: 406 / 53000

Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır

Rize web tasarım olarak siz müşterilerimize web sitesine ilave olarak google ilk sayfa veya sıra seo desteği de vermekteyiz. Sizlere bu makalemizde dmoz dizinine site nasıl kayıt ettirilir, insanlar neden bu dizinde yer almak ister bu dizinin önemi nedir bunları açıklayacağım. Öncelikle Dmoz’un ne olduğunu açıklayarak yola çıkalım. Dmoz dünyaca ünlü bir açık dizin projesidir. Bu açık dizin projesinin yönetimi her ülkeden katılan gönüllü editörler ile olmaktadır.

Dmoz’u fiğer dizin projelerinden farklı kılan ise arama motorları tarafından dmoz’un desteklenmesidir. Google,yahoo,msn gibi en çok kullanılan arama motorları örümceklerini buraya salarak buradan link toplarlar. Bu da organik seo açısından büyük öneme sahiptir. Dmoz’a kabul edilen bir site kısa sürede serp sonuçlarnda yükselişe geçer. İşte bu yüzden webmasterlar sitelerini dmoz açık dizin projesine kayıt ettirmek için çabalarlar.

Dizine Gönderirken Nelere Dikkat Etmeliyim ?
Katagoriyi Doğru Seçin: İnsanların dmoz’a sitelerini gönderirken en çok yaptığı hata sitelerini ilgisiz kategoriye göndermektir. Burada şu kategoride olsam daha fazla hit alırım mantığıyla değil, içeriğiniz ne ile ilgiliyse o kategoriye başvurmanız gerekir.

Site Başlığına Dikkat: Türk milleti genellikle her yerden anahtar kelimede link almaya çalıştığı için dmoz’da da aynısını yapmayı deniyor ve site başlığı kısmına anahtar kelimesini yazıyor. Oysaki burada site isminizi yazmanız daha mantıklıdır. Örnek verecek olursak temizlik şirketi’ni dmoz’a kayıt ettiriyorsanız Başlığı Ahmet Temizlik olarak eklemelisiniz. Temizlik Şirketi,Temizlik Şirketleri gibi kelimelerle başvurursanız %99.9 kabul edilmeyecektir.Başlık belirlerken yapılan bir diğer büyük hata ise başlığın tümünü büyük harfle yazmaktır. “AHMET TEMİZLİK” yerine sadece kelimelerin baş harfleri büyük yazılarak “Ahmet Temizlik” şeklinde gönderilmelidir.

Site URL’sine dikkat edin: Dmoz’a site eklerken çok dil seçeneğine sahip olan sitelerin genellikle yaptığı hata direk site adresini yazmaktır.Eğer siteniz birden fazla dil desteği sunuyorsa ve siz sitenizi dmoz’un Türkçe kısmına ekliyorsanız Türkçe hizmet verdiğiniz url’yi göndermelisiniz.

Site Açıklaması: Burada dikkat etmeniz gereken şey yazım hatalarına dikkat etmeli ve düzgün bir Türkçe ile yazmalısınız. Dmoz’un belirttiği kriterlere göre yazmalısınız. İçerisine html kodu eklemeden, her kelimeyi büyük harfle yazmadan,her kelimenin ilk harfini büyük harf yapmadan sade bir şekilde kısa ve öz olarak sitenizin açıklamasını yapmalısınız.

Son olarak şunu söyleyelim dmoz editörleri kesinlikle spam olan siteleri dmoz’a kabul etmezler. Günümüzde internet sitelerinin çoğalması ile birlikte spam siteler artmaktadır. Bu kirli internet dünyasında google ve diğer arama motorları elbetteki en temiz,kaliteli siteleri müşterilerine sunmaktadır. Burada dmoz’un etkisi daha belirgin olmaktadır. Google dmoz’a giren sitelere bu yüzden ayrıcalık tanımaktadır. Seo için dmoz büyük önem taşımaktadır.
 

Rize Günübirlik Turlar - Rize Web Tasarım - Trabzon Web Tasarım